Even voorstellen

Even voorstellen

Harriët Vijsma-van de Bunte

Mijn naam is Harriët Vijsma–van de Bunte,  getrouwd en heb twee dochters. Na jaren gewerkt te hebben als managementassistente werd het tijd om meer zorg te gaan dragen voor mijn gezin en ben ik parttime gaan werken. Na diverse parttime banen waar ik mijn creativiteit in kwijt kon, ben ik gaan werken voor de gemeente Nunspeet als trouwambtenaar. Toen een uitvaartverzorger aan mij vroeg of ik ook wilde gaan spreken op uitvaarten hoefde ik niet lang na te denken.

Zo heb ik de afgelopen jaren al veel families mogen bijstaan bij het afscheid van hun dierbare. Hierdoor heb ik ontdekt dat mijn hart ligt in de uitvaarzorg. Ik houd van mensen en van daaruit wil ik voor mensen zorgen en hen ontzorgen.

Na een aantal goede gesprekken met Corina  besloten we samen Troostrijck Uitvaartzorg te starten. We volgen de  opleiding tot ‘Uitvaarbegeleider’ bij de Après La Vie Academie in Haarlem.

Met onze passie en liefde voor dit vak staan wij nabestaanden bij om op een mooie, liefdevolle en op passende wijze samen met hen het afscheid voor te bereiden dat komen gaat. 

Troostrijck uitvaartzorg

Even voorstellen

Corina Methorst-van de Pol

 Mijn naam is Corina Methorst-van de Pol. Ik woon inmiddels ruim 13 jaar in Nunspeet. Ik ben getrouwd en heb twee bonusdochters. Ik ben altijd geïnteresseerd in mensen; wat komt er op iemands pad en hoe ga je daarmee om. Mede door mijn vrijwilligerswerk als buddy in Arnhem en mijn werk als zorgvrijwilliger in een Hospice, merkte ik dat ik graag iets voor mensen wil betekenen rondom het sterven. Een luisterend oor of een helpende hand. Ik heb de opleiding ‘Stervensbegeleiding’ aan de Hogeschool in Utrecht gevolgd en nadat ik deze studie had afgerond, voelde ik dat er een moment zou komen dat ik hier ook iets mee zou gaan doen.

In augustus 2020 besloten Harriët en ik  – onder het genot van een kop koffie – ons hart te volgen en samen een uitvaartonderneming te starten. Als we het wilden, moesten we het nu doen. Vele gesprekken – ook met partijen die werkzaam zijn in en rondom de uitvaartbranche – volgden en het gevoel werd alleen maar versterkt. Dit heeft mij ertoe bewogen om, ondanks de ervaring die ik al heb de beroepsopleiding ‘Uitvaartbegeleider’ bij uitvaartacademie Après La Vie in Haarlem te starten. Ik neem het vak serieus en wil daarin investeren. Het is goed om op de hoogte te zijn van alle regels en de do’s en don’ts bij (de voorbereiding van) een uitvaart, maar dichtbij jezelf te blijven.

Het leven verandert wanneer er iemand overlijd, wij willen hierbij van betekenis zijn. Wij hebben inlevingsvermogen, zijn betrokken, bieden een luisterend oor en oprechte aandacht.

Wij kijken er erg naar uit om jou en je naasten tot steun te kunnen zijn.

Troostrijck uitvaartzorg

Afscheid nemen van iemand die je heel dierbaar is, is één van de moeilijkste momenten in je leven.