Inspiratie

Laat u inspireren! Er is tegenwoordig zoveel mogelijk.

Uitvaartvervoer

Kies wat bij u past

Heeft u speciale wensen voor het vervoer? Wij onderzoeken de mogelijkheden en proberen uw wensen te realiseren. Het gebruikte vervoer geeft de uitvaart een persoonlijk karakter.

Troostrijck uitvaartzorg
Troostrijck uitvaartzorg

Uitvaartkisten en alternatieven

Een houten kist, dat is het eerste waar veel  mensen aan denken. Maar er kan zoveel meer. Het lichaam kan bijvoorbeeld ook opgebaard worden in een rieten mand, of worden bedekt met een (biologisch afbreekbare) lijkhoes of lijkwade. Wanneer de overledene overgebracht moet worden dan kan er gekozen worden voor een mand of draagplank.

Troostrijck uitvaartzorg

Een eerbetoon aan jouw dierbare

Rouwbloemen

Wat was zijn of haar lievelingskleur?  of ‘Welke bloemen kleuren het seizoen? 

Bloemen zeggen wat woorden niet kunnen uitdrukken. Bloemen zijn een eerbetoon aan uw dierbare. U kunt kiezen voor een eenvoudig boeket maar ook voor een complete kistbedekking.

Samen met onze bloemist gaan wij op zoek naar de bloemen die bij u passen.

De juiste toon voor een waardig afscheid

Uitvaartmuziek

Muziek zorgt voor sfeer, roept herinneringen op en biedt troost. Muziek speelt vaak een belangrijke rol in iemands leven. Waar hield de overledene van of is er een stuk dat voor voor u betekent? 

Muziek tijdens de plechtigheid is vaak ook een moment van rust en bezinning. Of het nu gaat om Nederlandstalig, modern, klassiek of religieuze muziek, wij helpen graag met het uitzoeken van de muzikale invulling tijdens het afscheid.

De locatie van de afscheidsplechtigheid

Tegenwoordig kunt u er zelfs voor kiezen om in een restaurant, een kapel of een mooie locatie buiten een afscheidsplechtigheid te houden. Hebt u voorkeur voor een locatie, laat het ons weten. Wij helpen u met het maken van de juiste keuze. Keuzes die passen bij u als nabestaanden en keuzes die horen bij hoe de overledene in het leven stond.

Troostrijck uitvaartzorg
Troostrijck uitvaartzorg

Meer dan koffie & cake

Catering

Er zijn meer mogelijkheden dan een kop koffie met een plakje cake. Wat als opa  graag een borreltje dronk of als uw moeder hechtte aan haar glaasje witte wijn? Het kan eenvoudig maar ook uitgebreid. Alles is bespreekbaar.  

Fotograaf tijdens de uitvaart

Wilt u een blijvende herinnering aan de uitvaart? Wij regelen een ervaren fotograaf die op een bescheiden manier de afscheidsplechtigheid vastlegt. Terugkijken met de foto’s van het afscheid kan troostend en helend werken.

Onzichtbaar iets moois en bijzonders vastleggen!

Herinneringen zijn de momenten die indruk achterlieten en steeds opnieuw indruk zullen maken